10 veckor!

Andra kullen har blivit 10 veckor gammal i onsdags och besöken för att träffa kattungarna är i full gång! Tidigare i veckan var det en familj som bestämde sig för att tinga våran lilla Oreo. Samma familj som tog hem våran Butterscotch från första kullen.
I dag kommer ytterligare en familj som ska träffa kattungarna och vi får se hur dom bestämmer sig.
Har du inte redan hört av dig för ett besök så kan det vara dags. Tiden går fort och snart är alla tingade.

Kaksmulorna har anlänt!

Onsdag den 18 Augusti runt 18 tiden börjar värkarbetet dra igång på riktigt hos vår älskade Cupcake. Utanför hör vi ljudet av hur det öser ner regn som smattrar mot taket. Vi hade väntat i flera dagar och passat upp på henne extra i ungefär en veckas tid då hon började markera att hon kände sig lite orolig.

Cupcake kändes ändå lugn genom hela förlossningen och hon var jätte duktig på att säga till när hon ville ha extra stöd. Vi är verkligen obeskrivligt stolta över henne! Och otroligt tacksamma för att vi får vara med henne i det här.
Vi turades om att sitta/ligga hos Cupcake i nästet under förlossningen. Hon var tydlig med att både Mamma/matte och Pappa/husse skulle vara med under hela förloppet.

Kl 20.38 föddes första bebisen som krävde intensivt och hårt arbete av Cupcake för att få ut. Kl 20.57 föddes nr två som kom med en ordentlig hastighet. Därefter fick Cupcake en stunds vila tills det kl 22.20 var dags för nr tres födsel.
Där började vi tro att det kanske var färdigt tills vi ser att något/någon rör sig som aldrig förr i hennes mage.
Ja, det var såklart den fjärde bebisen som visade att den var kvar. Kl 23.26 föddes den fjärde och berättade högt och tydligt att den var super hungrig efter all väntan på alla syskon som skulle ut först.

Mor:
IDP*Glitterdash Zieselle, tilltalsnamn Cupcake

Far:
Minileo Atlas, tilltalsnamn Ben

Följ kattungarnas utveckling tillsammans med oss och passa på och fördjupa dig bengalernas underbara utseende och stil. Mer information och självklart en ordentlig presentation av alla 4 kattungar kommer inom kort!

Kaksmulor på gång?

En somrig kärleksromans kanske nådde sin fulla blomstrin ändå. Har vi tur kanske vi kommer att ha lite kaksmulor snart.
Romansen skedde mellan Cupcake och hennes ståtliga friare Minileo Atlas.
Håll tummar och tassar för att allt kommer att gå bra för Cupcake😻

Dags att flytta

Butterscotch

17.05 10/10-20 föddes vår älskade Butterscotch. Han var först i kullen och visade snabbt att han var en riktigt pratglad pojke. Äventyrsfull och så otroligt go. Han blev en riktig kopia av sin Mor Vanellope och piper lika mycket han också.

Idag, 22/01-21 dukade Butterscotch upp till fika och packade sin lilla flyttlåda. Det var nu dags för honom att flytta hemifrån. Han var först av alla med att välkomna sin nya matte Anna in för lite fika. Efter en stund hade han även somnat i hennes knä, han var redo!

Vi önskar Butterscotch och hans nya familj all lycka och välgång, vi finns alltid kvar här om det skulle vara något och ser fram emot att få se honom växa upp tillsammans med er! ❤🥰

Mor: Minileo Vanellope
Far: Happy Hooligans King of my heart


Chili

7.47 den 10/10-20 berikades världen med ett riktigt litet busfrö som redan från första sekund var ivrig över att upptäcka allt. Dagarna gick och i takt med hennes utveckling växte även hennes nyfikenhet och Chili beslöt sig för att ingenting ska kunna stoppa henne.

Idag den 23/01-21 var det Chilis tur och duka upp fika och äntligen skulle hon få träffa sin nya familj som hade åkt långvägar för att få se henne. Chili blir nämligen norrlänning nu och flyttar hela vägen upp till Boden.
Vanellope hjälpte Chili att undersöka hennes transportbur och efter det var Chili redo. Gosade in sig hos sin nya familj och välkomnade det här nya spännande äventyret.

Vi önskar Chili och hennes nya familj all lycka och välgång, vi finns alltid kvar här om det skulle vara något och ser fram emot att få se henne växa upp tillsammans med er och upptäcka Norrland! ❤🥰

Mor: Minileo Vanellope
Far: Happy Hooligans King of My Heart


Biscuit

19.24 den 10/10-20 föddes vår lilla Prinsessa Biscuit. En matglad och väldigt gosig liten tös som visade sig vara en riktig prinsessa och ville gärna bli behandlad därefter. Samtidigt älskade hon att delta i barnens lekar, speciellt om hon fick vara bebisen som det skulle bäras runt på.

Idag den 23/01-21 skulle Biscuit bjuda över sin nya familj på en fika medan hon pudrade nosen inför sin eskort till sitt nya palats. Något tveksam kändes hon ändå inför flytten, men med sig fick hon sin lillebror Pickles.

Vi önskar Biscuit och hennes nya familj all lycka och välgång, vi finns alltid kvar här om det skulle vara något och ser fram emot att få se henne växa upp tillsammans med er! ❤🥰

Mor: Minileo Vanellope
Far: Happy Hooligans King of my heart


Pickles

20.05 den 10/10-21, när vi egentligen trodde att förlossningen var klar så överraskades vi av Pickles. Han var liten vid födseln och hade inte riktigt lika mycket päls som sina syskon. Till en början var vi lite extra oroliga över honom, men han visade oss snabbt att det behövde vi inte vara. Han gick om sina syskon rejält i viktuppgången och det visade sig att han hade planer på att bli en riktigt stor och stabil pojke.

Idag den 23/01-21 fick han hjälpa till sin stora syster Biscuit när dom välkomnade sin nya familj på fika. Pickles visade snabbt att han minnsann skulle stortrivas och kändes redo för sitt nya äventyr. Med sin lugna och belåtna stil kurrade han glatt och pussade lite extra på Biscuit när det var dags för dom att åka.

Vi önskar Pickles och hans nya familj all lycka och välgång, vi finns alltid kvar här om det skulle vara något och ser fram emot att få se honom växa upp tillsammans med er! ❤🥰

Mor: Minileo Vanellope
Far: Happy Hooligans King of my heart

Vadå? Vi får väl plats?

13 Veckor gamla och ska ändå ligga på varandra ❤️ Gärna i den minsta korgen som finns också 😹

Nu har dessutom alla små bebisarna blivit tingade! Butterscotch flyttar strax utanför Örebro. Chili flyttar till Boden. Pickles och Biscuit får bo tillsammans och kommer att flytta till Åkersberga.
Det har varit en ordentlig resa att få se alla dessa små liven växa upp och bli fina snöisar. Deras personligheter är något utan dess like och vi hoppas att dom kommer att ha det bra hos sina nya hem 😺

Nya hem!

Nu har tre av fyra kattungar hittat sina nya hem! Det är två familjer som vi tror kommer att ge våra bebisar ett bra liv.
Den sista som är kvar är lilla Butterscotch. Vi har förvisso en potentiell köpare i nuläget, men våra tankar går just nu kring att låta honom vara fertil i ett år och eventuellt använda honom i avel en gång innan vi kastrerar honom. Det är dock svårt att hitta en familj som är villig att ha en fertil hane i sitt hem som inte är vana.

Vi vill förstås detta för att vi har planer inför nästa kull där Butterscotch ska få bli pappa och även att våran egna Cupcake ska få bli mamma. Huruvida detta kommer att gå får tiden avgöra, eftersom vi inte kan ha Butterscotch hos oss som fertil förrän det ska paras.

Vi kommer förstås att uppdatera när vi kommer ihåg.
Glöm inte bort att följa oss på facebook och på instagram 😸 Där uppdaterar vi kontinuerligt med bilder och videos på våra Bengalningar och våran Mango 💖

Kullen växer så att det knakar

Kattungarna växer så att det knakar! Dom är i dag redan tre veckor gamla och håller på att utforska kattboet. Uppe och står och går på sina små skakiga ben❤️
Om bara någon vecka som kommer dom att springa runt i hela huset och börja utforska resten av världen!

Samtidigt börjar vi överväga för lilla Cupcake att skaffa en kull också. Men det blir om någon månad, så att vi inte har två kullar med kattungar samtidigt 😂 Vi behöver dessutom skicka in lite prover för att se att hon inte bär på något olämpligt förstås! Vi utför alla kontroller och tester som krävs och behövs för att kunna få de friskaste och starkaste små katterna som lägger grunden för Spotted Sugar Rush och även visar att vi håller måttet även i framtiden!

Spotted Sugar Rush första kull

Första kullen till världen!

Spotted Sugar Rush har nu fått sin allra första kull. I går, den 10/10-20 när regnet stod som spön i backen var det dags. Runt 16-tiden drog värkarna igång. 17:05 kom det första miraklet som erbjöd en lugn start ändå. Fjärde och sista kom 20:05.

Så vitt vi vet än så länge så har allt gått bra. Inga komplikationer än så länge 😊

Här kan du se dom första bilderna på kullen. Mer bilder kommer upp med tiden allt eftersom pluttarna växer 😊

Ready, set, Mate!

We have recently tested our females for parasites due to keeping our strain clean and healthy. The tests has come back negative, wich means of course that Cupcake and Vanellope are free from parasites and ready to be mated😀
So in a near future we might see some kittens.
I’m currently building a page we’re you all can follow the progress. And me and my wife will try to post as much as we can on Facebook aswell.
We’ll try to keep you all as updated as we can through all of this 😄

Bengal uppfödning och palettblad