Mango

Mango

2013-05/06-XX

Vår äldsta katt i hemmet, som egentligen hamnade hos oss av en slump. Men nu med facit i handen känns det mer som ödet. Han är en viktig pusselbit för vår familj. Mango är en bastant röd kastrat, med ett hjärta av guld! Han är även en stor anledning till varför vi valde att skaffa bengaler. Då den här pälsbollen verkar ha lite bengal i sig, genom sin energin och psyke.

Som individ är han otroligt kärleksfull, han är en utmärkt förebild för andra katter. Familjen betyder allt för honom vilket han är tydlig med att markera. Barnen är som hans egna barn och han kollar alltid till dom varje kväll. Leker gärna med barnen men det absolut bästa Mango vet förutom mat, det är att gosa. Han kan gosa i timmar verkligen. Och i sitt gos vill han tydligt förmedla hur glad han är att just du är där.

Mango är en riktigt smart kille, han var först ut med att börja dresseras vilket har gått vidare till systrarna också. Ett roligt sidoprojekt vi har inom familjen är att dressera katterna. Vilket går förvånansvärt bra ändå. En dröm vi har är även att prova ställa ut Mango, men hur det blir med den planen får vi se. Han är inte van likt sina systrar att följa med ut på äventyr längre än till trädgården. Går man längre så blir han nervös. Därför väljer vi att inte pressa fram något utan vi känner av med tiden om han tillslut kanske känns redo för utställning eller inte.

Bengal uppfödning och palettblad

%d bloggare gillar detta: